пʼятницю, 28 жовтня 2011 р.

28.10.2011р. Б. / Секта Догнала є релігійним угрупуванням, яке користується класичними сектанськими методами, - о. Орест Вільчинський


Секта Догнала є релігійним угрупуванням, яке користується класичними сектантськими методами. У їхній діяльності присутній елемент маніпуляції людською свідомістю та практика психологічного терору у разі виходу із членства цієї секти.

Про це наголосив о. Орест Вільчинський, релігієзнавець та дослідник діяльності деструктивних сект під час прес – конференції за участю Владики Йосифа (Міляна), Єпископа-помічника Київської архиєпархії УГКЦ, та Владики Маркіяна Трофим’яка, Ординарія Луцької дієцезії РКЦ в Україні, що відбулася сьогодні, 28 жовтня 2011року, у Митрополичих палатах Собору Святого Юра, що у Львові.

За словами о. Ореста у членів секти Догнала звужується інформаційний простір, шляхом заборони читання періодичних видань,користування Інтернетом та переглядання телевізійних програм. Дозволяється лише читати догналівські брошурки та черпати інформацію із їхніх інтернет – сайтів. Крім того, священик наголосив на гострій проблемі десоціалізації, котра виражена у тому, що провідники цієї секти вимагають від своїх підопічних розірвання зв’язків із світом, особливо це стосується членів родини, котрі не є членами цього угрупування.

Відтак о. Орест з болем повідомив, що існують випадки, коли люди віддають провідникам цієї секти свої останні кошти або ж переписують своє майно.

«Особисто я зустрічався з тими людьми, котрі фактично є покалічені тією сектою, тому вважаю, що таким людям потрібна ресоціалізація, шляхом налагодження контактів із своїми родичами та іншими людьми. Адже ця секта позбавляє самостійності тих людей, котрі є її членами, у них простежуються симптоми подібні до симптомів наркозалежних людей», - сказав на завершення отець Орест.

Пригадуємо, що під час прес – конференції було оприлюднено Звернення Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ та Конференції Римсько-Католицьких Єпископів України щодо небезпечних явищ у духовному житті України.


Джерело: Департамент інформації УГКЦ

http://www.ugcc.org.ua/news_single.0.html?&tx_ttnews[tt_news]=6345&cHash=67ce5caf34266fac0ded0a2609c4053a

Немає коментарів: